Välkommen till Asplund

64 lägenheter - Restaurang - Träningscenter
Mindre lägenheter upp till sviter på 82 m²

Restaurang Asplund

Öppet Måndag -Lördag
Frukost, lunch och Lördagsbrunch

Maria Meckbachs Träningscenter

Fullt utrustat gym, ångbad,
kostrådgivning och massage

Asplunds service-app

Testa vår nya boknings-app för tjänster som roomservice, frukost, extra städning och mycket mer

Om
Asplund

Asplund Hotel Apartments är beläget i Solna strax norr om Stockholm City. Här hittar du 64 lägenheter, allt från mindre lägenheter till rymliga sviter med tre rum. Här tar vi emot gäster som uppskattar spännande arkitektur, historia och lugn framför innerstaden puls. Vi erbjuder ett modernt, fullt utrustat gym och en restaurang som är öppen för frukost, lunch och brunch i regi av en av Sveriges främsta kockar. Som gäst hos oss har du tillgång till vår service-app med ett brett utbud av tjänster samt relevant information för din vistelse.

Hotellet är inrymt i en fastighet som tidigare användes av Karolinska Institutets medicinska forskning. Anläggningen är uppkallad efter arkitekten Gunnar Asplund som har ritat detta unika landmärke. Asplund var en av de främsta företrädarna för 1920-talets Nordiska Klassicism och tjänstgjorde även som professor i arkitektur vid Kungliga Tekniska Högskolan.

Den K-märkta byggnaden är omsorgsfullt renoverad för att bevara så mycket som möjligt av de ursprungliga unika miljöerna.

Rummen

Gratis WiFi, veckovis städning, strykjärn,
kabel-TV och tillgång till tvättstuga ingår alltid.

Enkelrum

Korttidsboende (>2 nätter) från
1105 kr/natt (exkl. moms)

Långtidsboende från
689 kr/natt (exkl. moms)

Välplanerad lägenhet med pentry (vissa utan ugn, med mikrovågsugn) matplats, fåtölj och modernt utrustat badrum med dusch. Passar dig som reser på egen hand och gillar stilrent ”compact living”.

 •  Gratis Wifi
 •  17-20 m²
 •  105 cm enkelsäng
 • 1 gäst

Dubbelrum

Korttidsboende (>2 nätter) från
1305 kr/natt (exkl. moms)

Långtidsboende från
857 kr/natt (exkl. moms)

Samma smakfulla design som våra enkelrum men mer svängrum. Fullt utrustat pentry, matplats, soffa och modernt utrustat badrum med dusch. Går att komplettera med extrasäng vid behov.

 •  Gratis Wifi
 •  20-25 m²
 •  140 cm säng
 •  1-2 gäster

Lägenhet
1 sovrum

Korttidsboende (>2 nätter) från
1505 kr/natt (exkl. moms)

Långtidsboende från
1025 kr/natt (exkl. moms)

Ljust och smakfullt inrett med stilren design. Rymliga lägenheter lämpliga för par eller familjer med mindre barn. Fullt utrustat pentry, matplats, bäddsoffa, modernt utrustat badrum med dusch samt separat sovrum. Bäddsoffan kan användas som dubbelsäng med plats för två personer.

 •  Gratis Wifi
 •  34-44 m²
 •  160 cm, bäddsoffa
 •  2-4 gäster

Lägenhet
2 sovrum

Korttidsboende (>2 nätter) från
2105 kr/natt (exkl. moms)

Långtidsboende från
1753 kr/natt (exkl. moms)

Våra största lägenheter lämpar sig för familjer eller par som vill ha lite extra utrymme. Genomtänkt planerat och smakfullt inrett. Fullt utrustat pentry, matrum, vardagsrum, stort sovrum och modernt utrustat badrum med dusch.

 •  Gratis Wifi
 •  45-65 m²
 •  160 cm, 105 cm
 •  3 gäster

Faciliteter

På hotellets bottenvåning ligger Meckbach Träningscenter. En toppmodern träningsanläggning som erbjuder allt för kropp och själ i form av ett fullt utrustat gym, ångbad, kostrådgivning och massage.

På fjärde våningen finns en fullt utrustat tvättstuga, öppen för alla gäster. Som gäst använder du samma kod till tvättavdelningen som till din lägenhetsdörr och huvudentrén.

På tredje våningen hittar du ett konferensrum med tillhörande arbetsrum. Kontakta personalen för att boka, extra avgift tillkommer.

 Hitta hit

Asplund Hotel Apartments ligger på Gunnar Asplunds Allé 6. Kommer du med bil är det enklast att använda GPS eller ta hjälp av vägbeskrivningen på Google Maps.

Vill du åka kollektivt rekommenderar vi att du tar tunnelbanan. Från centralstationen väljer du den blå linjen mot Akalla eller Hjulsta, stig av vid Västra Skogen, den fjärde stationen räknat från centralstationen.

Se kartan för att hitta vägen från tunnelbanan till hotellet. När du kommer fram använder du din personliga kod för att komma in i huvudbyggnaden och in i din lägenhet.

Restaurangen

På entréplan hittar du vår restaurang som drivs av den prisbelönte kocken Fredrik Eriksson. Restaurangen erbjuder en skandinavisk frukost, ett brett utbud av vällagade, noggrant utvalda lunchrätter. Kökspersonalen finns tillgänglig från tidig morgon till sent på kvällen. Frukost ingår inte i priset, men går att beställa separat. Önskas kvällsmåltider, går det bra att kontakta restaurangpersonalen på morgonen eller vid lunchtid då restaurangen är stängd kvällstid. I anslutning till restaurangen erbjuder vi även fullt utrustade lokaler för konferenser och affärsmöten. Kombinera gärna mötet med en skräddarsydd meny. Läs mer på restaurangasplund.se

Restaurangen har sommarstängt mellan den 8 juli t.om den 11 augusti.

Bon Appétit
Fredrik Eriksson, Restaurang Asplund

Service och tilläggstjänster

Parkering
Fri parkering

Vänligen ge oss ditt registreringsnummer

Träningscenter
Fri entré

Skandinavisk frukost
måndag – fredag
135 kr/dag

Extra städning, kemtvätt och andra tjänster bokas på plats

1. Skicka en förfrågan

2. Invänta svar från oss

3. Bekräfta din bokning – Välkommen!

Bokningsförfrågan

Ett steg från en utmärkt vistelse på Asplund, Solna.

Intresserad av ett avtal för långtidsboende?

Caroline Avdic ansvarar för våra affärsavtal. Skicka ett mail till henne eller slå en signal.

E-post
Ring08- 641 40 64

Kontakta oss

Asplund Hotel Apartments
Gunnar Asplunds Allé 6
171 63 Solna

Växel
08-641 40 64
Restaurang
08-519 421 00

Caroline Avdic
Bokning
E-mail