Boka direkt

Lägenhetshotell Solna

64 lägenheter att hyra

Fri parkering och frukost på Petter Danielssons restaurang. Det och 64 lägenheter hittar du på vårt lägenhetshotell i Solna. Vi finns ett par kilometer från Friends Arena, Solna Business Park och Nya Karolinska.

Läs mer

Kök är en självklarhet

Alla våra lägenheter har kök. Självklart har vi fritt wifi och tv med stort kanalutbud. Veckostädning ingår, liksom tvättstuga. Bäst av allt? Alla gäster tränar gratis på proffsiga Meckbach träning på bottenvåningen.

Hotell med konst

Du som bor på Asplund behöver knappast lämna byggnaden. Vårt lägenhetshotell ligger i en spännande byggnad, ett gammalt laboratorium ritat av den berömde Gunnar Asplund. Njut gärna av utställningen i Asplund Lab – direkt utanför ditt rum.

HOTELLET

Stilrena lägenheter och ljus

Vi älskar vårt Asplund! Det ritades av den världsberömde arkitekten Gunnar Asplund. Hotellet är en av flera tegelbyggnader som han på 1930-talet ritade för Statens Bakteriologiska Laboratorium.

I lägenheterna är stilren trivsel viktig. Vi vill att våra gäster, som ofta stannar länge och återkommer, ska känna sig välkomna. Generellt fokuserar vi mycket på ljus och en stilren känsla.

Gunnars arv är viktigt för oss. Kärleken till design prioriteras och vi hade under hösten 2019 invigning för Asplund Lab, utställningshuben i vårt atrium.

Om vår konst

 

Gratis träning ingår

På hotellets bottenvåning ligger Meckbach Träningscenter, en modern anläggning med fullt utrustat gym, ångbad, kostrådgivning och massage. Träningen är gratis för alla våra gäster.

Mer om träningen

 

Mitt i Ingenting

Asplund ligger i det stora grönområdet Ingenting, där vi befinner oss i anrik miljö. Det sägs att både Bellman och konstnären Johan Tobias Sergel tillbringade tid på frälsegården Ingenting, som på den tiden löd under Karlbergs slott. Då var det en lantlig idyll långt från stadens brus – nu är det bara minuter till city.

I närheten finns Hagaparken, en av Stockholms vackraste parker och perfekt för löpning. Du som känner dig stark kan ansluta till spåret ”Brunnsviken runt”, en populär runda på dryga milen. Det blir en rejäl dos frisk luft – från oss till parken är det knappt tre kilometer. Kör hårt!

SMÅFAKTA

Bra att veta om Asplund

• Incheckning sker från 15:00. Utcheckning senast 11:00.

• För fri parkering i mån av tillgång: Be om ett tillstånd till vindrutan. Fyra av parkeringsplatserna är reserverade för elbilar.

• Gymmet är öppet 05-23 och gratis för våra gäster.

• Tvättstugan bokas på på plats på hotellet.

• Frukostbuffé serveras i Restaurang Asplund mån-fre 7.00-9.00. Pris: 95 kronor per person.

• Brunch erbjuds på lördagar 11.30-16.00. Den bokas direkt med restaurangen. Restaurangen serverar lunch alla dagar i veckan, med undantag för jul och sommaruppehåll.

• Vår massageterapeut Felix kan bokas för besök här på Asplund. Naprapat finns på vårt gym och bokas direkt via www.meckbach.se.

• Bokningen är öppen måndag till fredag, 9-17.

• Förskottsbetalning sker via betallänk före ankomst.

• För gäster som bor längre än sju dagar ingår veckostädning. Sängkläder och handdukar ingår alltid. Vår tvättstuga ingår kostnadsfritt för alla.

• Vi har ingen reception – personalen nås via telefon. Incheckningsuppgifter skickas ut per mejl tre dagar före ankomst.

• Hotellet är hundvänligt. En extra städkostnad om 350 kronor tillkommer. Notera att hundar är välkomna på restaurangens uteservering, men inte inomhus.

• Second Home Apartments är helt rökfritt. Självklart erbjuder vi wifi.

Aktivitet

Gör det här hos oss

12 minuter: Hagaparken

En grön oas för rörelse.

Välkommen till Hagaparken

15 minuter: Pampas Marina

Vackert med små och stora båtar.

Några rader om området.

35 minuter: Friends Arena

Promenera för att slippa trängas.

Boka ett evenemang.

6 minuter: Westfield MoS

Ett av landets största shoppingcentrum.

Om Westfield Mall of Scandinavia
Bokningsförfrågan

Boka rum i Solna