Boka direkt

Om Second Home Apartments

Affärsidé

Hemmet utanför hemmet

Vi på Second Home Apartments erbjuder ett brett utbud av moderna, rymliga lägenheter för dig som söker det perfekta ”hemmet utanför hemmet”. Vi har samlat erfarenhet av att göra det bästa för gästerna sedan vi öppnade vårt första långtidsboende för mer än tio år sedan – med omkring
40 000 gästnätter årligen är vårt bolag en betydande aktör i branschen.

 

Dina önskemål styr

För oss är det ingen skillnad på långa och korta vistelser, privatgäster eller affärsresenärer: Alla är lika mycket värda.

Vi vet att resandet förändras. Därför vill vi hjälpa er genom att erbjuda boende och förutsättningar utifrån just dina behov, så kostnadseffektivt som möjligt. Hos oss kan du välja lägenhet utifrån de krav du har om yta, tid och parkeringsmöjligheter. Du kan välja att fylla upp kylskåp och äta hemma eller njuta av allt som erbjuds runt husknuten.

 

Vi vill veta vad du tycker

Vi gör allt för att förbättra vår produkt och har en stark ambition om att växa: Vår vision är att Second Home Apartments ska finnas på fler platser i Stockholm. Därför vill vi veta vad du tycker om vårt koncept och våra hotell. Hör gärna av dig – dina ord värderas högt.

Vänligen,
Team Second Home Apartments

Om bolaget

Med fokus på hållbarhet

Second Home Apartments grundades 2007 och har som mål att hyra ut moderna, fräscha lägenheter och studios på kort och lång sikt. Förutom lägenhetshotellen i Solna har bolaget ett Bed & Breakfast i Antibes i södra Frankrike. Ytterligare ett lägenhetshotell är under etablering södra Stockholm.

Fokus på miljöarbete

Hållbarhet, utveckling och anpassning till gästernas behov är prioriterade områden för bolaget.

Vår fastighetsägare har förberett anläggningen i Solna för framtiden genom att installera laddstolpar för elbilar. Vi har en solcellsanläggning på taket med drygt 100 solcellspaneler. Målet med miljöarbetet är att skapa långsiktig hållbarhet. Tack vare våra konkreta klimatsatsningar är vi beviljade Naturvårdsverkets investeringsstöd Klimatklivet. Det delas ut för att belöna såväl lokala som regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet.

Prisade för varsamhet

Kulturhistoria är ett annat område vi värnar. Redan 2016 vann vi pris för våra insatser: Solna stads Stadsmiljöpris. Delar av motiveringen löd ”… genom varsam restaurering har en kulturhistoriskt värdefull anläggning gjorts tillgänglig för allmänheten och fyllts med ett innehåll som förgyller stadslivet i området”. Vi är fortfarande glada och stolta över priset och vårdar våra byggnader.

Restaurang

Fusion i restaurangen

I anslutning till vårt hotell i Solna driver Petter Danielsson sin restaurang Asplund. Njut av fusionköket: Lite asiatiskt, lite italienskt, lite svenskt – en härlig mix med mycket grönt. Rent, enkelt och utmanande. Självklart med frukost för den som vill.