Boka direkt

Restaurang Asplund

Kocken Petter Danielsson och hans team bjuder in till lunch, brunch och härliga fredagskvällar på Restaurang Asplund.

MAT

Utmanar menyn och umgänget

På entréplanet på vårt Solnahotell finns Restaurang Asplund. Menyn är bred och inspirerad av alla möjliga hörn i världen: Norden, Toscana, Tokyo, Istanbul och New Delhi – beroende på när du som gäst dyker upp. Grunden är ett urbant tänk med fokus på säsongens allra bästa råvaror. Rätterna innehåller mycket grönsaker för en fräsch touch.

 

Utmanar som arkitekten

Gunnar Asplund, som ritade byggnaden som både hotellet och restaurangen huserar i, gillade rena linjer i strikta former. Han ville utmana de svenska normerna för design. Lite så tänker restaurang Asplund också. De utmanar gärna såväl menyn som umgänget runt maten.

Signaturrätten har sedan öppningen 2014 varit ett nytt sätt att servera nygräddade fina pizzor. Hälften så stora, dubbelt så goda, med sallad till.

Varje vardag erbjuds en frukostbuffé och lunch. På lördagar dukas en fantastisk brunch. Allt finns självklart som take away för dig som hellre äter i lägenheten.

 

… chambre separée vid behov

För den som vill finns ett mötesrum i anslutning till restaurangen. Det passar den som behöver en enskild plats för företagsmötet: ett chambre separée med specialkomponerade menyer. Rummet hyrs ut per timme.

Öppettider och event

Måndag–fredag:
Frukostbuffé 07.00–09.30
Lunch 10.45–13.30

Lördagar:
Brunch 11.30–16.00

Fredagar på Asplund
Varje säsong arrangeras ett antal specialfredagar. Temat varierar, från skaldjur & bubbel till Balkanfest och glöggmys. Läs gärna mer om kommande fredagar på den här sidan.

Vi finns för dig
Övriga tider öppnar vi gärna för bokningar av möten, middagar och fester.

Telefon: 08-51 94 21 00
E-post: info@restaurangasplund.se