Boka direkt

Konst i Solna – Asplund Lab

Asplund Lab i Solna är en plats för utställningar, evenemang och upplevelser. Här följer vi inte normer eller regler – vi hyllar konsten. Utställningen pågår på vårt lägenhetshotell Asplund.

BESÖK OSS

Fyra utställningar per år

Vi är stolta och glada över att kunna presentera fyra utställningar varje år på vårt konstcenter Asplund Lab. Nedan kan du läsa om den utställning som pågår just nu.

 

Öppettider

Måndag-fredag:
08.00-16.00

Lördag:
12.00-15.00

TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR

Aerosol Industry – graffiti från flera decennier

Aerosol Industry är en utställning med svenska tongivande graffitikonstnärers verk från 80-talet och framåt. På tre våningsplan på hotell Asplund presenterar Aerosol Industry interiörer och unika konstverk i limiterad upplaga. Det handlar om graffiti som levde, men som revs: Konsten skapades i industriområden som i dag är borta. Målningarna finns dock bevarade i bilder – foton som berättar om graffitins historia i Sverige.

 

Stöttar Snösätra graffitipark

Graffiti är en av hiphopens grundpelare, tillsammans med rap, dj:ing och breaking. Det är en livsstil, ett sätt att förhålla sig till omvärlden.
2014 förvandlades Snösätra industriområde i Rågsved till norra Europas största graffitipark. Graffitikonstnärer från hela världen kommer till Snösätra för att måla sina bidrag på the Wall of Fame.

Aerosol Industry uppmärksammar och vill bevara denna unika plats för street art.

 

Tidigare utställningar på Asplund Lab

Lisas Hundar av Lisa Rennerstedt. Hon beskriver utställningen med egna ord: ”… här har du ett urval av mina hundkompisar. Målningar på min egen stora kärlek Noah och mina vänners bästa vänner. Stilen varierar beroende på vad jag uppfattar som speciellt i varje individ. Jag driver inget klassiskt hundmåleri med vartenda hår på plats. Det började med Noah och nu får jag fler och fler förfrågningar från nära och kära och deras nära kära”.

Utställningen, med Lisas bilder silikonmonterade på plexiglas, pågick under vårvintern 2019.

Mer info om Lisas Hundar finns här.